Wednesday, October 21, 2009

CUCUR IKAN BILIS DAN SOTONG MASAK KICAP



Masuk hari ini sudah 3 hari suami saya tiada di rumah. Outstation lagi. Tinggallah kami 4 beranak di rumah. Suami tiada pun saya kena ke dapur juga. Anak-anak pulang dari sekolah tentunya lapar. Kelmarin saya masak ungkep daging, semalam masak paru goreng berlada (orang Kelantan panggil pelempong, hehehe... kalau tak silap saya la). Hari ini masak kicap sotong, petangnya Mimah mengadu lapar jadi saya gorengkan cucur bilis. Adunan cucur ini saya masukkan nasi yang dikisar bersama bawang dan ikan bilis. Adik saya Noni yang mengajarnya. Hasilnya cucur ini lebih lembut dan enak dari biasa walaupun setelah sejuk. Ingatkan tadi hendak buat roti goreng simple tetapi rasa malas pula.

No comments:

Post a Comment