Thursday, February 25, 2010

ASAM PEDAS DAGING BERSAMA NENAS



Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Tidak lupa diucapkan selamat menyambut hari keputeraan junjungan kita Nabi Muhammad SAW pada hari esok, Jumaat yang berkat ( hari kelahiran suami dan puteri sulung saya ). Mudah-mudahan kita di antara umat yang mendapat syafaat baginda di akhirat kelak. AMIN... Semalam saya masak asam pedas daging lagi. Kali ini saya masukkan lebihan potongan nenas semasa memasak lemak ikan semalam. Salah satu petua untuk mempercepatkan daging empuk ketika dimasak ialah dengan cara memasukkan potongan nenas di dalamnya. Lagi pun bukan selalu kita bernasib baik dapat beli daging batang pinang sebab kadang-kadang sampai di pasar daging jenis berkenaan sudah habis dibeli orang. Selain mengempukkan, nenas juga dapat menambahkan lagi kesedapan rasa asam pedas kita. Tidak percaya cubalah. Hehe... Ikut selera masing-masinglah.

No comments:

Post a Comment